De Oplossing Voor Pijn

✅ Jouw blauwdruk voor een pijnvrij leven
✅ Herstellen op een 100% natuurlijk manier
✅ Ontdek mijn verhaal wat ook jou kan helpen
Bonus: Nu met een gratis videotraining

Bestseller: 25.000+ exemplaren verkocht in 5 jaar na publicatie!

Boek - de oplossing voor pijn

In dit boek ontdek je o.a.:

  • Waarom de meeste mensen niet van hun fysieke en/of mentale klachten af komen
  • De Nr. 1 oorzaak van (pijn)klachten en wat de manier is om dit op te lossen
  • Wat mijn/onze visie op (pijn)klachten is en pas deze op jezelf toe
  • Veel tips en adviezen voor elk klacht en het maakt niet uit wat de oorzaak is
  • Hoe ook ‘chronische’ klachten in veel gevallen te behandelen zijn
  • Mijn persoonlijk verhaal hoe ik mijn chronische klachten effectief behandel met onze visie (nog nooit eerder verteld)
  • Dat alles wat we doen 100% natuurlijk is en zonder medicijnen of andere dure behandelingen. 
  • Waarom 'mind-set' & 'actie' ondernemen belangrijk begrippen zijn. Anders zal er NOOIT iets veranderen!

BONUS: Nu met een gratis videotraining…

Scan de qr-code en bekijk de samenvatting van het onderwerp!

Vind je het lezen van de theorie soms lastig te begrijpen of vind je het simpelweg fijner om de theorie op video te bekijken?

Dat kan in deze nieuwe versie van ons boek. Wij hebben bij verschillende hoofdstukken qr-codes toegevoegd. Scan de code en je krijgt direct toegang tot de video van het betreffende hoofdstuk. Makkelijk, hè?Wat anderen van het boek vinden

De oplossing voor pijn

Zelf ben ik eigenaar van fysiotherapie4all en werk al ruim 14 jaar als fysiotherapeut binnen ons bedrijf. Wij hebben in een korte tijd een mooi bedrijf opgebouwd. Dit is mij mede gelukt door onze ervaringen, visie en missie op pijn. Wij willen graag mensen helpen om mensen van hun pijnklachten af te helpen, omdat wij geloven dat elke klacht verbeterd of opgelost kan worden. Iedereen zou dus pijnvrij moeten kunnen worden.

Wij geloven dat alles een oorzaak heeft en dat niets vanzelf gebeurd. Daarom is het belangrijk om met een brede visie naar een klacht te kijken en niet alleen waar de pijn zich bevindt. Wij vinden het belangrijk dat je begrijpt wat PIJN is en hoe het nu eigenlijk ontstaat. In dit boek zullen we onze visie uitleggen en gaan onderbouwen, zodat jij weet hoe je jouw klachten kunt voorkomen of verhelpen.

‘Door mijn visie op pijn toe te passen heb ik mijn pijnklachten onder controle en heb ik weer kwaliteit van leven’

Drie jaar geleden kreeg ik vreemde klachten. Spierpijnen, spiertrekkingen, krampen, brandende en koude voeten, nek- en hoofdpijnklachten en krachtverlies in armen en benen. Daarnaast had ik ook autonome klachten, zoals hartkloppingen en darmklachten. Ik ben in die periode naar verschillende specialisten geweest en zij stuurden me naar huis met ‘stress’. ‘Je hebt het te druk gehad, je moet het maar wat rustiger aan gaan doen’. Ze adviseerde mij om een SOLK-traject te gaan volgen. Dit is een behandeling voor mensen met somatische onverklaarbare lichamelijke klachten. Omdat ik voelde dat mijn lichaam niet in orde was en ik mij hier niet bij neer wilde leggen, heb ik me door laten sturen naar een specialist in Roermond. Deze neuroloog heeft ervaring met DVN (dunne vezel neuropathie).

Uiteindelijk kreeg ik na twee jaar de bevestiging in het Maastricht UMC+ ziekenhuis dat ik het bij het juiste eind had. Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik was eigenlijk opgelucht dat er een diagnose gesteld werd en ik de bevestiging kreeg. Als je pijnklachten hebt en je weet niet wat de oorzaak is, maakt het je gek. Niemand gelooft je en de onzekerheid slaat toe. Je brein gaat met je aan de haal en je komt in een neerwaartse spiraal, waar je moeilijk uit komt. Je hebt pijn, je bent depressief, je gaat minder ondernemen en bewegen, waardoor je niet meer weet hoe het verder moet. Al deze factoren bij elkaar hebben invloed op je klachten. De symptomen werden bij mij steeds erger. Ze werden zo erg dat ik elke dag alleen maar op de bank of in bed lag.

Als ik terugkijk op deze periode voel ik me vreselijk, maar aan de andere kant heb ik er ook heel veel van geleerd. In mijn leven verliep eigenlijk altijd alles op rolletjes. Maar ineens was alles anders en zou ik al mijn materiële zaken willen inruilen voor een gezond lichaam. Als je gezond bent heb je heel veel wensen, maar als je ziek wordt wens je maar één ding en dat is; beter worden. Je beseft als je gezond bent eigenlijk niet hoe belangrijk en waardevol dit is.

Misschien is het raar dat ik dit zeg, maar ik ben nu gelukkiger dan vòòr mijn aandoening. Ik geniet meer van de kleine dingen en geef meer aandacht aan de dingen die echt belangrijk voor me zijn.

In de periode dat ik thuis zat heb ik een aantal boeken gelezen en me verdiept in het oplossen van pijn. Ik ben fysiotherapeut, maar de echte kennis van pijn had ik niet. Ik ben boeken gaan lezen over wetenschapper L. Moseley. Hij is een expert op het gebied van pijn en geeft lezingen over heel de wereld. Hierdoor heb ik inzichten gekregen over pijn, wat het precies inhoudt en wat dit met je lijf kan doen. Maar het belangrijkste is dat hij me inzicht heeft gegeven wat je juist niet moet doen.


Om jezelf te helpen moet je soms uit je comfortzone stappen en niet altijd de weg willen kiezen die volgens ‘specialisten’ goed voor je is. Er is simpelweg niet overal onderzoek naar gedaan en ieders lichaam is anders. Trek je eigen plan en ga op onderzoek uit. Ga experimenteren met bijvoorbeeld voeding, beweging, ademhaling, mindset, etc. Neem de regie zelf in handen. Onderneem actie, want anders zal er nooit iets veranderen.

Zo’n 8 jaar geleden kreeg ik een zwaar auto-ongeluk met alle gevolgen van dien. Vorig jaar kreeg ik de diagnose “dunne vezel neuropathie”, een erg pijnlijke zenuwaandoening die in eerste instantie mijn leven op z’n kop zette. Ik leerde Maikel kennen en hij gaf mij handvaten en tools hoe om te gaan om metaal en fysiek vlak met mijn pijnlijke ongemakken. Ik kreeg dankzij hem en zijn boek “de oplossing voor pijn” mijn leven weer op de rails en kan weer volledig genieten van mijn leven zoals dat ook voorheen was. Het is een handzaam en makkelijk te lezen boek voor iedereen die met pijnklachten rondloopt en zich geen raad meer weet hoe hier mee om te gaan. Veel plezier met lezen!

Groet Rogier

Onderwerpen uit ‘De Oplossing Voor Pijn’.

Pijn

Ontdek wat pijn precies. Ik wist zelf ook niet wat het was.

Specialisten

Wat zeggen de specialisten en wetenschappers over pijn.

Stress

Verlaag je cortisol en adrenaline in je bloed voor minder pijn.

Brein

Waarom onderdrukte emoties voor (chronische) pijn zorgen.

Weerstand

Verbeter je fysiek door je lichaam uit te dagen. Kom uit je com 

Sensitisatie

Zorg dat je pijn niet verder gaat uitbreiden door centrale sensitisatie

Immuunsysteem

Jouw immuunsysteem is de sleutel om je doel te bereiken

Voeding

Ga anders eten en ervaar meer energie en minder pijn

Bewegen 

Middels bewegen kun je het pijnsysteem herstellen

Autofagie

Leer hoe je lichaam zichzelf 100% kan herstellen

Zuurstof

Stimuleer de nervus vagus voor minder pijnklachten

Doel

Leer anders kijken naar fysieke (pijn)klachten

Ontdek de methode om blijvend van je klachten af te komen

“Een boek waarbij jij uiteindelijk van dacht had ik dit maar eerder gekocht. Voor veel mensen is dit een eye-opener”

Meer leuke reacties

‘Ik heb nog nooit zo naar pijn gekeken. Dit kan iedereen helpen’


‘Geweldig boek! Zeker voor als je last hebt van (chronische) pijn’

null

‘Echt een eye-opener en zeker de moeite waard om te lezen’
null
null
null

null

null

Maikel Korbmacher - schrijver van het boek

Mijn missie met dit boek…

Al meer dan 14 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen pijnvrij te krijgen.
Ik geloof dat iedereen pijnvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw pijnklachten. 


Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie, dit boek en de Pijn Reset Methode. Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van PIJN in Nederland.

Toen ik aan ‘De oplossing voor pijn’ begon had ik niet verwacht dat het zo’n succes zou worden. In eerste instantie was het mijn idee om een simpel ebook te schrijven waarin wij onze filosofie op pijn zouden uitleggen. Uiteindelijk liep dit project door mijn enthousiasme behoorlijk uit de hand. Na jaren van aanpassingen ligt er nu een exemplaar met hierin voor mijn gevoel de beste strategieën en technieken om pijn te verminderen of verhelpen. Met gepaste trots durf ik te zeggen dat dit boek voor iedereen is die pijnvrij en op een gezonde manier wil leven.

Ik vindt dat iedereen met (chronische) pijn een pijnvrij leven verdient. Met uiteindelijk als doel dat je weer echt kunt genieten van de dingen die jouw gelukkig maken.

Ontdek de methode om blijvend van je klachten af te komen

“Een boek waarbij jij uiteindelijk van dacht had ik dit maar eerder gekocht. Voor veel mensen is dit een eye-opener”

Let op…!
Het boek ‘De oplossing voor pijn’ is niet alleen een meerwaarde voor als je op dit moment (chronisch) klachten of pijn hebt, maar is een aanvulling voor je gehele leven. Natuurlijk kun je de pijn die je nu ervaart wegnemen, maar wat nu als het volgend jaar weer terug komt? Misschien herken je dit wel. We krijgen in de meeste gevallen niet zomaar pijn of worden ziek. Er is eigenlijk altijd een oorzaak aan vooraf gegaan. Ik kan hier zelf over meepraten en ik ga je in dit boek overtuigen dat je nu aanpassingen kunt doen om je klachten te verhelpen of problemen in de toekomst te voorkomen. Ik had mezelf veel leed kunnen besparen en ik wil jouw daarbij helpen.